Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич смята, че Ивайло Петев създава добър отбор в Босна и Херцеговина. Брацо е на мнение, че Босна има реални шансове в последните две световни квалификации срещу Финландия и Украйна.

„Ще видим какво ще ни донесат ноемврийските мачове срещу Финландия и Украйна. Трудно е да се предвидят. Няма да е лесно, но винаги трябва да се стига до края, не трябва да губим надежда до последната минута“, коментира Салихамиджич в интервю за „Avaz“.

Хасан Салихамиджич каза, че синът му Ник все още не е взел решение за кой национален отбор ще играе, тъй като има възможност да избира между Германия и Босна.

„В националния отбор е на лице смяна на поколението – наред с Един Джеко и Миралем Пянич има много нови, по-млади играчи, на които трябва да се даде шанс и е време да се докажат. Те показаха потенциал в предишните мачове. Мисля, че новият треньор Ивайло Петев създава добър отбор, но поне понякога трябва да сме реалисти и да се примирим с някои неща. И много се научава чрез пораженията. Мисля, че нашите по-млади момчета имат добър шанс да направят отново нещо голямо, т.е. да се класира за финалите на голямо състезание. Пътят винаги е бил труден, така е било за всичките ни предишни поколения“, допълни Салихамиджич, цитиран от dsport.bg.